Kalve og oksekød fra en Angus kødkvægsbesætning besætning på Ærtebjerggård sælges.

Kødkvægene stammer fra en mangeårig Angus kødkvægsbesætning besætning på Ærtebjerggård hvor der i perioder har været avlet lidt Hereford i. I dag er besætningen på 9 ammekøer der hvert år i maj/juni får kalv.

I sommerperioden går ammekøerne på græs på Særløse overdrev og i vinterperioden på løsdriftsstald med mulighed for adgang til det fri. I vinterperioden fodres køerne to gange om dagen med egen dyrket korn, samt mineraler og en god kraftfoderblanding. Desuden fodres dyrene med frisk halm og evt. hø/gulerødder/æbler. Kalvene går ved deres mor til naturlig fravænning omkring de 6-8 måneder. Efter fravænning går kalvene i løsdrift til de slagtes i en alder af 12-18 mdr. Dyrene afhentes af , og slagtes på et lille slagteri i Gislinge.

 

Som det fremgår er dyrevelfærd et absolut must på Ærtebjerggård og gården er altid åbent for besøg efter aftale (kalvene som ønskes part fra kan ses !). Alle interesserede kan henvende sig på nedenstående telefon/e-mail og aftale nærmere.

De kvarte stykker som ligger på 55 kg +/- 5 kg er finparteret og pakket i poser med mærkning af stykkets art. Kødudskæringerne er ligelig fordelt i for– og bagpartsstykker. Dele af bryst kødet kan hakkes efter jeres ønske (omkring 8 kg med en fedtprocent på ca. 10). Som normal gældende praksis er følger også ben fra udskæringen med hvilket svarer til ca. 10 kg af den samlede vægt.
Kødet kan evt. efter aftale afhentes direkte hos slagteren i Gislinge eller også sørger vi for hjemtransport hertil hvorefter der afhentes hos os. 

Kontakt os for aktuel pris på kalvekød - kvarte stykker (som beskrevet ovenfor) eller for pris på hakket oksekød (kød fra ammekøerne) som vi har jævnligt har til salg i 5 kg's poser.